479-521-1779 [email protected]

Case Study

Sequoyah

Originally named the Sequoyah Project by Fay Jones Home, this home was  a speculative home early in the career of Arkansas’ most famous architect. Our client is a lover of architecture and brought us in to enhance the landscape of this 1950’s era home. Floor to ceiling windows in almost every room of the house make the landscape part of the home experience. We were asked to replace the front sidewalk with a large wooden entertainment deck and stone seat walls surrounding one of the site’s largest Maple trees. More stone was brought in as boulders in the back plantings and a stacked wall at the road frontage. In this renovation, Architect David McKee, who trained under Fay, designed the home’s streetside light fixture, mailbox, and site handrails in order to tie the details back to Fay Jones’ legacy.

Details

1650 Clark Street
Fayetteville, AR 72701

 

Design work

Project Info

This project included a Brazilian Walnut deck because of it’s durability, tight grain, and silver color tones over time. The same material tops out the steel handrails.

Client: Undisclosed

Completion: Summer 2015

Project Type: Residence – Renovation

Architects: Fay Jones (Original Architect), David McKee (Consultant), Al Rahm Contractor

Included elements

Deck Addition, Retaining Walls, Night Lighting, Drainage, Fence, Planting, Trash Enclosure

Other Projects

Environmental

Kestral

Environmental

Rudy Road

Environmental

Bridgeport

Let’s Build Something

Get in touch!